Menu
P

AJANKOHTAISTA

AVOIMET KYLÄT -PÄIVÄ 12.6.-21

11.6.2021
Ajankohtaista >>

Piipsjärven kylä on mukana päivän tapahtumassa, joka toteutetaan koronasta johtuen tänäkin vuonna poikkeavalla tavalla. Teemana on tuoda esille erilaisa luontokohteita ja luonnossa liikkumista. Alla on kerrottu ajankohtaisista osallistumismahdollisuuksista Piipsjärven kylällä. Toivottavasti näistä löytyy mielenkiintoisia kohteita ja uusia ulottuvuuksia ympäristöömme.

Kymmenen kylän polku

Voit lähteä patikoimaan Honkamajan parkkialueelta, missä on opastetaulu polusta. Polku johtaa Murronperälle ja on pituudeltaan n. 8,5 km. Maasto on vaihtelevaa, mutta helppokulkuista. Polku poimuilee harvan männikön, tiheähkön kuusikon, harvennetun metsikön, soiden ja kallioiden ym. maastomuotojen kautta. Reitin varrella on kaksi laavua, joissa voi nauttia eväitä ja levähdellä. Murronperällä oleva laavu on hiekkalammen rannalla. Murronperällä polku yhtyy Vihannin (nyk. Raahe) puolen kinttupolkuun, josta voi tarvittaessa jatkaa patikointia vaikka Hirvinevan ympäri, tai Vihannin ja Lumijärven suuntiin. Poluista on painettu kartta, jota on saatavissa viiden euron hintaan esim. Oulaisten Matkahuollon tiskiltä ja Piipsjärven kyläyhdistykseltä (p. 040 7667 470).  Poluista, myös tästä Honkamaja-Murronperä polusta, löytyy kartta ja lisätietoa Vihannin kinttupolut.fi -sivustolta (Huom. Kymmenen kylän polku näkyy polkuluettelossa viimeisenä).

Vesivehkeet

Kyläyhdistys vuokraa kajakkeja ja sup -lautoja. Molempia on kaksi kappaletta. Kajakeissa on varustuksena mela ja kelluntaliivit, sup -laudoissa mela. Päivävuokra on molemmilla välineillä 15 eur/kpl ja puolikas päivä 10 eur/kpl. Välineitä voit varata numerosta 040 7667 470. Piipsjärvi ja Piipsanjoki ovat erinomaisia kohteita liikkua näillä vesivälineillä. Piipsjärven patoon on rakennettu muutama vuosi sitten kalaporras, joka on järvellä liikuttaessa tutustumisen arvoinen kohde. Kyläyhdistyksellä on myös kaksi optimistijollaa, jotka soveltuvat nuorten (n. 7-15 vuotiaiden/max 60 kg) käyttöön. Niillä on hyvä opetella purjehtimisen perusteet.

Veneranta ja laavu

Venerannassa on laavu (tie laavulle, järven rantaan kantatie 86:lta järvinäkymän kohdalta), jossa voi paistella vaikka makkarat. Rannassa on myös hyviä onkipaikkoja.

Vastarannalla, Honkarannan puolella, on kaupungin Uimaranta, jossa on myös beacvolley -kenttä.

Kalastus

Piipsjärvestä voi kalastaa alueelle tyypillisiä kalalajeja, pääasiassa haukea ja ahventa. Piipjärvestä luoteeseen n. 5 km, sijaitsee luonnonsuojelualueella sijaitseva Piurukka -järvi. Järvi on kuuluisa ja suosittu ympärivuotinen lohenkalastuspaikka. Molempia järviä hallinnoi Piipsjärven osakaskunta, jolta voi hankkia kalastusluvat molemmille järville. Piurukan vuorokausilupa on 13 euroa. Vaihtoehtona on vuorokauden perhelupa, jonka hinta on 20 euroa. Piipsjärven luvan hinta on 20 eur/v ja se on perhekohtainen. Luvat voi maksaa suoraan Piipsjärven osakaskunnan tilille FI47 5313 0150 1199 65.

Honkamaja

Järven itäpuolella on kaupungin omistama ulkoilukeskus, Honkamaja. Alueella on monipuoliset lenkkipolut, vasta rakennettu portaikko, frisbee -rata, ampumarata, laavu ym.

Pyöräilylenkki

Piipsjärven lenkki on kesäisin suosittu pyöräilylenkki. Järven voi kiertää päällystettyä, noin 16 km:n mittaista reittiä ja ihailla samalla kauniita maalaismaisemia.

Koulun piha-alue

Piipsjärvelle on rakennettu muutama vuosi sitten uusi ala-aste (os. Vanhatie 2). Koulun piha-alueella on nykyaikaiset ja monipuoliset leikki- ja liikuntavälineet.

Kodin paikat

Jos etsit kodin paikkaa, kannattaa tutustua kotisivuillamme esillä olevaan tonttitarjontaan, www.piipsjarvi.fi

Myynnissä olevista taloista löydät ajankohtaista tietoa mm. Etuovi -sivustolta.

 

PS. Juhannukselta avataan kyläyhdistyksen toimesta Venerantaan muutamalle asuntoautolle/-vaunulle Matkaparkki. Sen on tarkoitus olla auki elokuun puoliväliin saakka. Lisätietoa matkaparkki.com -sivustolta.

Viimeksi muokattu: 11.6.2021 klo: 16:13

Takaisin

Uusimmat uutiset

PIURUKKAAN LOHIA 14.1.-22 (2:13, 14/01/2022)

Kommentteja: 0
Piurukkaan on lisätty osakaskunnan toimesta lohia n. 300 kg.  Lisäys on tapahtunut 14.1.-22. Lue lisää

KUNTOPIIRI (9:59, 09/11/2021)

Kommentteja: 0
Kuntopiiri Piipsjärven koulun liikuntasalilla on koronarajoitteista johtuen tällä hetkellä keskeytyksissä.  Ilmoitamme tällä paikalla, kun toiminta jälleen jatkuu.